NOU : Ofertă Specială

 -  Vino acum împreună cu un prieten sau prietenă, înscrieţi-vă pentru un tratament de detoxifiere prin drenaj limfatic manual şi beneficiaţi de o reducere de 15 % din costul tratamentului ! Oferta este valabilă pănă pe data de 30 mai 2013!Înscrieri la cursul de masaj şi reflexoterapie

  - Vă anunţăm că urmatorul curs de masaj şi reflexoterapie va începe în luna septembrie 2013. Perioada de înscriere : 01 - 15 septembrie 2013
 - Informaţii şi înscrieri se pot face la nr. de telefon 0722.85.10.16 si 0747.86.31.86

Ajutaţi-ne să vă oferim ceea ce vă doriţi !

Vrem să fim cei mai buni atunci când vă vom rasfăţa !

Vă rugăm să răspundeţi la întrebarile cuprinse în urmatorul
chestionar

Site actualizat la data de 12.05.2013
   Drenajul limfatic manual :

• Drenajul limfatic manual este un ansamblu de tehnici manuale, utilizate pentru facilitarea eliminării din diversele ţesuturi a lichidelor în exces, pe care le adună vasele limfatice şi, odată cu traversarea ganglionilor, le purifică, înainte de a reintra în circuitul sanguin. Aceste manevre se execută pentru a facilita atât absorbţia limfei din ţesuturi cât şi pentru a "grăbi" circulaţia acesteia prin colectoarele limfatice.

• Masajul pentru drenaj limfatic a fost descoperit şi dezvoltat de către medicii danezi Emil şi Estrid Vodder în jurul anilor 1930. Prezentată pentru prima oară publicului în 1936 la Paris, metoda a cunoscut un succes considerabil, fiind cunoscută în foarte multe ţări ale lumii. La ora actuală, această formă de masaj a câştigat o poziţie binemeritată atât în lumea medicinii ştiinţifice, cât şi în cea a terapiilor complementare, fiind o parte componentă a unora dintre secţiile de masaj, fizioterapie sau refacere ale marilor spitale.

• Reprezintă o formă de stimulare şi masare blândă la nivelul pielii, fără a utiliza nici un fel de preparate de masaj, ci doar manevrele realizate cu abilitate, cu ajutorul palmelor. Punerea în mişcare ritmică şi blânda a pielii, peste ţesuturile subcutanate, face ca musculatura vaselor limfatice să se contracte mai puternic şi cu o frecvenţă mai mare, ceea ce conduce la o mobilizare a întregii circulaţii limfatice.

• Principalele indicaţii ale acestei metode sunt :

         ‟ detoxifierea organismului ( fără a utiliza alte produse sau pastile ), prevenind astfel apariţia unor boli
         ‟ tratamentul edemelor de origine limfatică sau venoasă; de exemplu umflarea mâinii după extirparea ganglionilor din zona axilară după o operaţie de cancer la sân;
         ‟ tratament adjuvant în vederea vindecării mai rapide a cicatricilor postoperatorii
         ‟ procedeu obligatoriu de aplicat înainte (şi în timpul) tratamentului (masajului) anticelulitic!
         ‟ picioare "obosite", care se umflă la oboseală
         ‟ picioarele umflate ale gravidelor
      Având şi un efect relaxator, datorită ritmului lent al mişcărilor asociat cu blândeţea execuţiei, drenajul limfatic manual poate fi folosit şi în scopul relaxării psihice şi fizice a pacienţilor.

• În ceea ce priveşte contraindicaţiile, acestea sunt limitate la procesele inflamatorii grave şi la recidivele metastatice.

   Sigur că există pe piaţă şi multe aparate "minune" care realizează teoretic acelaşi obiectiv (drenajul limfatic), dar acestea nu au cum să individualizeze tratamentul pentru fiecare client în parte! Atingerea caldă şi sensibilă a mâinii executantului nu poate fi înlocuită de niciun aparat. De altfel, peste 90% dintre cei care au apelat la ambele metode au devenit clienţi fideli ai drenajului limfatic manual.

  Pentru aceia care doresc să înveţe cum se execută corect masajul de drenaj limfatic manual, organizăm cursuri intensive. Dacă sunteţi interesat de aceste cursuri vă rugăm să ne lăsaţi un mesaj în pagina de contact.

Pagina principala |  Servicii | Cursuri |  Masaj |  Reflexoterapie |  Consultanta | Contact
Web Design by Media Serv