NOU : Ofertă Specială

 -  Vino acum împreună cu un prieten sau prietenă, înscrieţi-vă pentru un tratament de detoxifiere prin drenaj limfatic manual şi beneficiaţi de o reducere de 15 % din costul tratamentului ! Oferta este valabilă pănă pe data de 30 martie 2014!



Înscrieri la cursul de masaj şi reflexoterapie

  - Vă anunţăm că urmatorul curs de masaj şi reflexoterapie va începe în luna februarie 2014. Perioada de înscriere : 01 ianuarie - 15 februarie 2014
 - Informaţii şi înscrieri se pot face la nr. de telefon 0722.85.10.16 si 0747.86.31.86

Ajutaţi-ne să vă oferim ceea ce vă doriţi !

Vrem să fim cei mai buni atunci când vă vom rasfăţa !

Vă rugăm să răspundeţi la întrebarile cuprinse în urmatorul
chestionar

Site actualizat la data de 12.01.2014
Istoricul Masajului
   Printre primele acte terapeutice folosite de "homo sapiens" a fost şi masajul, practică rămasă până în zilele noastre. La început a fost gestul instinctiv de frecare a locului dureros cu mâna. Acest rudimentar masaj s-a perfecţionat de-a lungul vremurilor, devenind un remediu destul de eficace în numeroase boli. Azi se poate spune că el face parte din arsenalul terapeutic al tuturor popoarelor.
   Se atribuie masajului o origine magică, pentru că la unele popoare vechi manevrele erau însoţite de cuvinte sau gesturi rituale, de descântece sau formule neînţelese. Cei dintâi profesionişti au fost preoţii, care practicau un masaj empiric, inclus în anumite rituale religioase. Unele practici religioase îi obligau pe toţi credincioşii să se frecţioneze, în fiecare dimineaţă, cu uleiuri mirositoare. Printre manevrele folosite era şi frământatul feţei şi a gâtului (chabooning), reluate mai târziu de englezi şi denumite shampooing. De aici şi cuvântul, atât de răspândit azi, a şampona, dar cu un alt înţeles - a spăla părul cu şampon.
   Grecii antici au folosit masajul mai întâi în cadrul exerciţiilor militare, la mare vogă la vremea aceea. După instituirea Jocurilor Olimpice (776 î.e.n.), masajul cunoaşte o deosebită trecere la public. Pesellofia, cum numeau grecii masajul, se practica sub forma de frământare, atingere uşoară, batere, fricţiune - manevre rămase până astăzi.

   În epoca modernă, masajul se dezvoltă în cadrul medicinii, educaţiei fizice şi sportului. Tehnica lui se perfecţionează şi aplicaţiile se extind în mai multe ţări europene, ca: Suedia, Franţa, Anglia, Germania şi Rusia. în aceste ţări, masajul e folosit nu numai de medici, ci şi de către gimnaşti.
In Suedia, Pehr Henrik Ling (1776-1839) pune bazele ştiinţifice ale masajului şi gimnasticii moderne. Elevii lui au perfecţionat tehnica şi au înmulţit aplicaţiile masajului suedez, care s-a răspândit în toată lumea.
   Începând de prin anii 1800 şi până în zilele noastre, masajul se practică în mod metodic, el constituind obiectul de studiu a numeroaselor cercetări.
Se poate spune că nu există disciplină medicală care să nu beneficieze de masaj, manevrele folosite sunt aceleaşi cu cele folosite de vechii greci, dar mult mai îmbunătăţite. Un astfel de masaj, cunoscut sub numele de masaj clasic, se foloseşte nu numai în scopuri medicale, ci şi în scopuri igienice, de către omul sănătos, avănd ca efect alungarea oboselii şi menţinerea supleţii întregului corp.
Unele din manierele masajului clasic sunt folosite şi în scopuri estetice, pentru combaterea ridurilor, obezităţii şi celulitei.

   Masajul medical a început să se dezvolte la noi începând din a doua jumătate a secolului trecut. Se pare că primii medici care au introdus masajul în clinici au fost ortopezii, chirurgii traumatologii şi reumatologii. Mai târziu, a fost folosit şi de alţi specialişti. In timpul şi după cele două războaie mondiale, masajul a fost folosit ca tratament ajutător în reducerea funcţională şi recuperarea răniţilor şi invalizilor de război. Cel care a adus la noi dimensiuni masajul, fiind pe bună dreptate socotit azi fondatorul gimnasticii medicale moderne şi al masajului în ţara noastră, este regretatul profesor dr. Adrian Ionescu, care, prin numeroasele publicaţii actuale şi azi, contribuţii şi formarea de noi specialişti, se înscrie ca una din marile personalităţi ale ştiinţei medicale româneşti contemporane, cu deosebit accent în medicina culturii fizice.
   Acesta este pe scurt drumul parcurs de renumitul mijloc profilactic şi terapeutic care este masajul de-a lungul secolelor de la empirism la ştiinţă, pentru a deveni ceea ce este azi în viaţa omului contemporan.
Prezentare masaj

   Pentru efectuarea masajului, în general, nu este nevoie absolută de condiţii deosebite, subiectul plasându-se culcat chiar pe gazon sau pe o bancă. În mod normal însă, este nevoie de o banchetă specială de masaj şi de un taburet pe care să se aşeze maseurul.
Încăperea în care este situată bancheta trebuie să nu fie foarte mică, nici foarte mare, asigurându-se spaţiu suficient în jurul mesei pentru ca aplicarea manevrelor să nu fie împiedicată. Atmosfera trebuie să fie caldă, primitoare, bine aerisită şi totuşi suficient de călduroasă pentru o persoană dezbrăcată. Nu este interzisă folosirea beţişoarelor parfumate, sau a uleiurilor aromate volatile. Iluminrea poate fi naturală sau artificială şi în funcţie de scopul masajului intensitatea luminii poate fi redusă, uşor colorată, etc. Se poate utiliza muzică ( obligatoriu în surdină ), care pote fi specifică, de relaxare sau meditaţie.
Cel mai bun mijloc de a receptiona masajul clasic este direct pe piele. Terapeuţii masajului sunt educaţi sa respecte intimitatea clientilor si sa foloseasca tehnici de acoperire a zonelor intime ale acestora. Clienţii care nu doresc să se dezbrace complet trebuie sfătuiţi să păstreze doar minimul necesar de haine, pentru o recepţionare cât mai bună a masajului.

Masajul Medical sau terapeutic:
   Masajul înlătură oboseala mentală şi fizică şi reduce stresul, atât la nivel superficial cât şi profund. Masajul ajută oamenii să depăşească problemele legate de somn, înlătură somnolenţa din timpul zilei şi insomnia. Cercetări efectuate la universitatea Brown au demonstrat că masajul suedez are un rol major în combaterea astmului la copii. Masajul este o terapie de care pot beneficia oameni de toate vârstele, de la nou-născuţi şi până la persoane de vârsta a treia.
   Masajul medical sau terapeutic se recomandă şi se sistematizează pe grupe de afecţiuni sau semne şi simptome clinice:
      • în edeme;
      • anumite tipuri de durere din afecţiunile reumatice;
      • insuficienţe circulatorii, nervoase sau limfatice;
      • infiltrate subcutanate şi nodul muscular;
      • în induraţii, dureri ligamentare şi tendinite,
      • crampe şi contracţii musculare, pentru muşchii antagonişti fiind contraindicată abordarea muşchiului spastic, efectele fiind reflexe pe musculatura antagonistă de relaxare;
      • tulburări trofice şi leziuni cutanate în diferite boli cronice, stări pre- şi postoperatorii, pentru o regenerare rapidă a ţesuturilor şi cicatricilor în nervoze prin efecte relaxante.

Scopuri si efecte:
   Prin aplicarea manevrelor de masaj, se urmăreşte îmbunătăţirea funcţiilor organelor, aparatelor şi sistemelor organismului, dar şi tratarea ori prevenirea eventualelor afecţiuni sau îmbolnăviri, deci în scop curativo-profilactic şi terapeutic. De altfel, masajul nu se aplică decât acolo unde şi cât este nevoie, cu un scop bine stabilit, datorită efectelor sale binefăcătoare asupra ţesuturilor, organelor, aparatelor, sistemelor.
   În funcţie de scopul urmărit, persoana care efectuează masajul alege o combinaţie de manevre şi tehnici de execuţie, realizând astfel masaj : de relaxare, terapeutic ( drenaj limfatic, anticelulitic, etc. ), alte forme.

   Sintetizând, avantajele masajului sunt :
      • Induce stare de bine, atât la nivel fizic, cât şi emoţional;
      • Reduce stresul fizic şi mintal;
      • Reduce tensiuni musculare;
      • Vindecarea migrenelor şi a cefaleelor;
      • Ajutor în eliminarea toxinelor;
      • Îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi a limfei;
      • Scăderea presiunii sanguine;
      • Mărirea amplitudinii de mişcare la nivelul articulatiilor;
      • Flexibilitate sporită;
      • Creşterea nivelului de endorfină;
      • Scăderea anxietăţii;
      • Înlăturarea depresiilor;
      • Îmbunătăţirea capacităţii de concentrare;
      • Înlăturarea oboselii mentale si fizice;
      • Micşorarea stresului la niveluri superficiale sau profunde;
      • Înlăturarea problemelor legate de somn;
      • Poate fi recepţionat de persoane aflate la orice vârstă;
      • Rol major în combaterea simptomelor de astm.

Pagina principala |  Servicii | Cursuri |  Masaj |  Reflexoterapie |  Tratamente anticelulitice | Contact
Web Design by Media Serv